KAYSERİ / MELİKGAZİ - Kayseri Güzel Sanatlar Lisesi

Okul Tarihi

Türkiye'nin sayılı okullarından biri olan Kayseri Güzel Sanatlar Lisesi 1992-1993 öğretim yılında Melikgazi Lisesinin binasında geçici olarak eğitim öğretime başladı. 1993-1994 öğretim yılında Talas Çok Programlı Lisesi binasında eğitim ve öğretime devam etmiştir. Burada üç yıl eğitim ve öğretim verdikten sonra 1996-1997 eğitim ve öğretim  yılında bugünkü binasına taşınmıştır. Bina arsasının Güpgüpoğlu Vakfının bağışı nedeniyle okulumuz yeni binasında Feyziye Memduh Güpgüpoğlu Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi adını aldı.

2020-2021 Eğitim Öğretim yılında okulumuz Yeşilyurt'da modern bir anlayışla inşa edilen yeni binasına taşınmıştır

Okulumuzda Müzik ve Resim olmak üzere iki bölüm vardır. Bu bölümlere özel yetenek sınavı ile öğrenci alınmaktadır.

Her öğretim yılında Resim ve Müzik bölümlerine her bölüm lçln 60'ar olmak üzere toplam 120 öğrenci özel yetenek sınavı ile alınmaktadır.

Okulumuz gündüzlü ve pansiyonlu olup normal öğretim yapılmaktadır. 100 kız, 100 erkek öğrenci olmak üzere  200 kişi kapasitelidir.

Okulumuzda 4 idareci, 34 kadrolu öğretmen, 1 rehber öğretmen, 2 yardımcı hizmetli, 1 ahçı, 2 ahçı yardımcısı ve 1 memur kadrosu ile hizmet vermektedir.

Okulumuz ilk mezununu 1995-1996 eğitim ve öğretim yılında vermiştir. Şimdiye kadar mezun olan öğrenci sayısı yaklaşık 1200 olup bu öğrencilerimizin % 90'nı yükseköğretim programlarının Müzik ya da Resim bölümlerine yerleşmişlerdir.

Kurulduğundan günümüze okulumuzda görev yapan müdürlerimiz;

Seyit ÇELİKER (Kurucu Müdür)

Hayrullah DURAK

Seyit ÇELİKER

Mehmet Kasım ÖZGEN ( V )

Mahmut SARIARSLAN

Sami ÇELEBİ

Kenan ERDOĞAN halen devam etmektedir.

Yayın: 08.01.2020 - Güncelleme: 22.04.2022 21:29 - Görüntülenme: 1421